skip to Main Content

‘CIRCLE’ voor doeltreffende recyclage van kunststoffen

Website Ducor Nieuwbericht Israels Circle 03 03

Carmel Olefins van de Bazan Groep is officieel lid van ‘CIRCLE’, een nieuw consortium van grote internationale kunststofbedrijven en vooraanstaande academici.

De leden zullen samenwerken om wetenschappelijk-chemische technologieën te ontwikkelen om twee uitdagingen op te lossen waarmee het gebied van kunststofrecyclage wordt geconfronteerd: 1. Methoden voor de verwerking van industrieel afval bestaande uit meerlaagse kunststoffolies – die momenteel zeer moeilijk te recycleren zijn door hun heterogene samenstelling; en 2. Methoden om de hoeveelheid gerecycleerd materiaal in kunststofproducten te verhogen en tegelijkertijd de kwaliteit van het eindproduct te behouden/verbeteren.

Het onderzoek dat in het kader van het project, dat van 2019-2022 zal worden uitgevoerd, is erop gericht kunststofrecyclageprocessen te ontwikkelen die producten van hogere kwaliteit opleveren en efficiënter worden. Het consortium kreeg het groene licht van de Israel Innovation Authority en maakt deel uit van het MAGNET-programma van de Technology Infrastructure Division van de Autoriteit.

#materialen #processen #technologie #recycleren #Dr. Rotem Shemesh

Back To Top