skip to Main Content

Plastic zwerfkorrels samen aanpakken

Header Interview Ann Geens2

Managing director Ann Geens van Ducor pleit voor een brede gezamenlijke aanpak aan plastic korrels. In het vakblad Petrochem vertelt zij over de acties die Ducor heeft ondernomen om vervuiling van plastic korrels tegen te gaan en over de dwangsom die boven Ducor hangt.

 

Ducor steekt de hand in eigen boezem, maar kwam bij eigen onderzoek ook andere korrels tegen. Ann Geens vertelt in het artikel over de Plastic Soup Foundation die Ducor terecht wees op de rondzwervende korrels. Bij nader eigen onderzoek kwam Ducor niet alleen polypropeen (PP) tegen, maar ook polyetheenkorrels (PE). ‘Die kunnen niet van ons of transporteerders van PP zijn. PP en PE zit vaak meer aan de oppervlakte omdat ze lichter zijn dan andere kunststoffen.”

 

Om dit aan te pakken stelt Ann Geens juist een bredere samenwerking voor. ‘We hebben al veel contact met milieudienst DCMR, het Havenbedrijf Rotterdam en ook andere chemiebedrijven zoals Lyondell en buurman Huntsman. Dit moeten we samen oplossen, ook met transportbedrijven in onze ketens. Zo kunnen we samen oplossingen ontwikkelen voor de toekomst.’

 

Ga voor het hele artikel naar: https://petrochem.nl/ducor-probleem-plastic-zwerfkorrels-samen-aanpakken/

Back To Top