skip to Main Content

BERICHT AAN ONZE BUREN – Onderhoudswerkzaamheden Ducor Petrochemicals fabriek

Ducor Onderhoudswerkzaamheden202101

In de tweede helft van juni worden de installaties van Ducor onderhouden. Het onderhoud heeft als doel om de installatie ook op de lange termijn veilig en betrouwbaar te laten draaien. Een stop van de installatie is noodzakelijk om dit onderhoud uit te voeren. Het stoppen en starten van de installatie gaat gepaard met fakkelactiviteiten. Dit kan mogelijk overlast veroorzaken.

Ducor is gevestigd op het 5210-bedrijventerrein aan de Merseyweg en wanneer u in het centrum van Rozenburg staat, kunt u de top van onze fakkel zien. Praktisch gesproken zijn wij dus buren. Buren gaan goed met elkaar om en brengen elkaar op de hoogte als er iets te gebeuren staat wat het welzijn van een ander kan beïnvloeden.

Ons fakkelsysteem dient om vrijkomende gassen veilig te verbranden met zo min mogelijk milieubelasting. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden kunnen er mogelijk meer gassen naar de fakkel geleid worden dan gebruikelijk het geval is.

Dit kan gepaard gaan met audio-visuele gevolgen voor de directe omgeving – dus zeker ook voor onze buren. Mogelijk is een stoominjectie noodzakelijk voor een optimale verbranding van de gassen. Door de hoogte van de fakkel (98 meter) en de stoominjectie, kan dit in de omgeving goed te horen en te zien zijn.

We begrijpen dat de eventuele overlast voor u onprettig kan zijn, maar voor ons is deze periode noodzakelijk om de installatie ook in de toekomst veilig te laten werken. Hartelijk dank voor uw begrip als goede buur.

Wilt u meer weten over onze inspanningen om duurzamer te werken?

Neem gerust een kijkje op de webpagina over onze ‘Sustainability Challenges 2030’

Heeft u nog vragen, mail dan naar info@ducorchem.com

Back To Top