skip to Main Content

Taskforce in actie voor World Cleanup Day

Ducor Taskforce In Actie Voor World Cleanup Day–header

Oevers van diverse Rotterdamse havens schoongemaakt

Taskforce in actie voor World Cleanup Day

 

ROTTERDAM – 17 september 2021 – Bedrijven uit de kunststof producerende industrie in Rotterdam werken vandaag samen met diverse overheidsinstanties en branche organisaties aan het schoonmaken van verschillende plekken in de Rotterdamse haven. De schoonmaakactie is een initiatief van de Taskforce Clean Sweep Rotterdam, een groep die vervuiling door plastic korrels, poeders en vlokken in de haven van Rotterdam wil tegengaan. De oevers van de Londonhaven worden schoongemaakt en grotendeels ontdaan van grof afval en plastic korrels. Morgen worden ook andere oevers in de Rotterdamse haven schoongemaakt. De actie wordt uitgevoerd in het kader van World Cleanup Day 2021.

De Taskforce Clean Sweep Rotterdam bestaat uit diverse bedrijven uit de kunststof producerende industrie, ondernemersvereniging Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam N.V., PlasticsEurope Nederland, DCMR Milieudienst Rijnmond en Rijkswaterstaat. De Taskforce bestaat inmiddels een half jaar en is opgericht na een conferentie over de problematiek van vervuiling door plastic korrels. Ook de Plastic Soup Foundation heeft hierin een rol gespeeld. Zij vroegen aandacht voor de grote hoeveelheden plastic korrels in het water en op oevers in de haven van Rotterdam.

 

Breed programma

Ann Geens, sitemanager van producent Ducor en voorzitter van de Taskforce: ’We hebben in de afgelopen maanden met alle deelnemers vooral ervaringen gedeeld en gekeken naar wat we samen kunnen doen. Deze schoonmaakactie is een onderdeel van een veel groter programma dat we met de Taskforce opzetten. Het gaat daarbij niet alleen om bewustwording, maar we delen ook praktische handvatten voor de aanpak van het probleem. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de werklocatie, maar ook aanscherpen van procedures en bewustwording creëren en trainen van het personeel. We willen zoveel mogelijk partijen samenbrengen, want alleen samen kunnen we dit probleem oplossen.’

 

Operation Clean Sweep®

De Taskforce heet voluit Taskforce Clean Sweep Rotterdam, naar het programma Operation Clean Sweep® van PlasticsEurope, de brancheorganisatie van de kunststof producerende industrie. Dit convenant is breed ingeburgerd in de industrie en ondertekenaars streven naar nul emissie van plastic pellets, poeders en vlokken. Het platform staat open voor alle organisaties en bedrijven uit de kunststofindustrie, die de bereidwilligheid tonen de OCS-belofte te ondertekenen. De Taskforce streeft ernaar om zoveel mogelijk bedrijven en organisaties in de gehele keten aan zich te binden.

Meer informatie over het Operation Clean Sweep® programma kunt u hier vinden: http://www.opcleansweep.eu/

 

(foto’s vrij van rechten)
De oevers van de Londenhaven worden met speciale stofzuigers en prikkers schoongemaakt.

 

 

 

 

Wilt u meer weten over onze inspanningen om duurzamer te werken?

Neem gerust een kijkje op de webpagina over onze ‘Sustainability Challenges 2030’

Heeft u nog vragen, mail dan naar info@ducorchem.com

Back To Top