skip to Main Content

Waarom voedselverpakkingen onmisbaar zijn

Waarom Voedselverpakkingen Onmisbaar Zijn

Verpakkingen dringen voedselverspilling terug, maar tegelijkertijd zorgt de groeiende berg verpakkingsmateriaal voor een afvalprobleem. Susan Hansen van Rabobank zet de voor- en nadelen op een rij: “Als je voedselverspilling wilt tegengaan, ontkom je er niet aan om meer te verpakken.” In onze oceanen en zeeën drijft veel plastic afval. Afval dat wij met zijn allen weggooien. Niet alleen dieren die het plastic opeten, ondervinden hiervan de nadelen. In landen als Bangladesh ontstaan bijvoorbeeld overstromingen door plastic-verstoppingen. Volgens Susan Hansen is er sprake van een opvallende paradox: aan de ene kant zijn mensen negatiever over plastic verpakkingen, terwijl tegelijkertijd het gebruik ervan groeit. Als global strategist F&A supply chains bij Rabobank weet zij alles over de internationale verpakkingstrends en logistieke ontwikkelingen.

Lees hier het volledige artikel.

Back To Top