skip to Main Content

Ducor committeert zich aan programma Operation Clean Sweep

Ducor Petrochemicals Operation Clean Sweep

Ducor Petrochemicals BV (Ducor) in Rotterdam heeft zich vandaag aangesloten bij Operation Clean Sweep (OCS). Hiertoe heeft Ducor de belofte getekend van OCS waarin afspraken worden vastgelegd rondom het voorkomen van het verlies van plastic granulaat in het milieu. Operation Clean Sweep is een internationaal programma van Plastics Europe, de organisatie van fabrikanten van plastics in Europa.

Ann Geens, managing director van Ducor: “Met deze ondertekening maken we duidelijk dat we bij Ducor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen oppakken. Vervuiling in het milieu door het verlies van granulaat mag niet meer voorkomen. We hebben bij Ducor op dit gebied al veel maatregelen genomen, maar het kan wellicht nog beter. Daar werken we hard aan, elke dag.”

De ondertekening van de belofte van OCS betekent dat Ducor zich zal houden aan tal van voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat granulaat in het milieu terecht komt. Dit varieert van operationele maatregelen rondom de productie en het transport van granulaat, tot trainingen van personeel en aanscherping van procedures.

Ann Geens: “Ik ben trots en blij dat we echt werk maken van een schoner milieu. Ik merk ook dat onze eigen medewerkers hier graag aan meedoen en ik moedig collega-bedrijven aan om deze belofte ook te ondertekenen en na te leven.”

Back To Top